Uppdelad betalning för marknadsplats och plattform

April 27, 2023
Äger du en marknadsplats, plattform eller app som samlar flera leverantörer på ett och samma ställe? Uppdelad betalning är en smart betalningslösning, som enkelt låter dig administrera betalningar och tjäna pengar på transaktioner. Läs mer om fördelarna och hur det fungerar här!

Vad är split payment?

Uppdelad betalning (split payment på engelska) är en betalningslösning för marknadsplatser, plattformar och appar som samlar flera olika leverantörer på samma ställe. 

Lösningen säkrar att slutkunden bara behöver förhålla sig till en plattform, säljarna får betalt för sina varor och tjänster och marknadsplatsen/plattformen får sin procentandel av försäljningen.

Hur fungerar uppdelad betalning?

Enkelt förklarat innebär uppdelad betalning att slutkunden kan köpa varor och tjänster från flera leverantörer, i en transaktion, och att utbetalningen från kunden sedan fördelas till flera olika mottagare.

Detta kan göras manuellt, men det är ännu mer effektivt att integrera en tredjeparts betalningsleverantör med din plattform, marknadsplats eller app.

Använder du en automatisk split payment-lösning kan du skapa dina egna regler för hur utbetalningarna ska delas upp och vilken avgift eller provision du själv ska ta för att erbjuda tjänsten.

Processen med delad betalning går till såhär:

1.     Beställning
Slutkunden beställer varor eller tjänster från en eller flera säljare på en marknadsplats, plattform eller i en app.

2.     Betalning
Kunden betalar för vad de köper med en transaktion.

3.     Splitting
Betalningen blir behandlad av ett betalningssystem och delas automatiskt upp mellan säljarna och marknadsplatsen, plattformen eller appen. 

Varför använda split payment för din marknadsplats, plattform eller app?

Med korrekt implementering och administrering kan användningen av uppdelad betalning bidra till att öka både slutresultatet och effektiviteten i företaget. Dessutom har det en rad andra fördelar:

Enkel betalningsprocess

Automatiskt uppdelad betalning gör det enklare att hantera utbetalningar till säljare och sparar dig för tid du annars hade använt på att manuellt utföra varje enskild betalning.

Säker betalning 

Split payments bidrar till en pålitlig marknadsplats som skyddar kundens känsliga uppgifter och skapar förtroende mellan kund och säljare.

Lösningar som är kompatibla med regelkrav för KYC bidrar också till att minska risken för bedrägeri, penningtvätt och svindel.

Bättre användarupplevelse 

Sömlösa transaktioner förbättrar kundupplevelsen. När transaktionerna är enkla och effektiva är det mer sannolikt att köpet genomförs, vilket leder till högre konverteringsfrekvens.

Effektiv betalningsprocess

En uppdelad betalningslösning ger en snabbare och effektivare betalningsprocess, vilket också leder till snabbare utbetalningar till säljare.

Ökat förtroende till plattformen

När slutkunden vet att deras betalning behandlas på ett säkert sätt, ger det en möjlighet för ökat förtroende till din marknadsplats eller plattform.

Ökad inkomst

Som ägare av en marknadsplats eller plattform kan du tjäna pengar på transaktioner med uppdelad betalning. En säker lösning för uppdelad betalning bidrar också till att skapa en trygg och pålitlig miljö, som på sikt kan locka fler säljare till plattformen.

Skalbar betalningslösning

En split payment-betalningslösning är gärna skalbar och kan anpassas till olika typer marknadsplatser och plattformar med olika storlekar.

Erbjud en trygg och pålitlig betalnings­upplevelse

Som ägare av en marknadsplats, plattform eller app kan du med andra ord njuta av flera fördelar av att använda split payment. 

Det finns givetvis flera faktorer som spelar in i framgången för din plattform, men genom att erbjuda pålitlig och effektiv hantering av insättningar och uttag, bidrar du till att skapa en bra upplevelse för alla inblandade parter.

Kontakta sälj

Vill du veta mer om våra tjänster?

Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig.