Send betalingslink

Oppdatert:
Dec 7, 2023

Hva er betalingslink?

Betalingslink gjør at man kan motta betaling fra en sluttkunde uten at de må inn på en nettbutikk eller legge produktene de vil ha i handlekurven.

Hvorfor sende betalingslink?

Det kan være flere grunner til å sende kundene dine betalingslink. Her er noen scenarier der betalingsløsning er et godt alternatib:

• Selgere som skal selge varer fysisk på f.eks. messer eller dør-til-dør
  • Be om ny betaling for ordre man ved en feil har klart å kansellere eller tilbakebetale
  • Reserveløsning dersom kunder ikke får betalt på normalt vis pga tekniske problemer eller andre årsaker

Hvordan sender jeg betalingslink?

Alle Dintero sine kunder kan sende Betalingslink til sine sluttkunder via Dintero Backoffice. Her er hvordan du går frem for å sende betalingslink:

Steg 1

Logg inn på Dintero Backoffice og trykk på Send betalingslink når du er på Dashboard-fanen.

"Send payment link" button in Dintero Backoffice

Steg 2

Velg hvilke betalingsmetoder du vil tilby kunden din å betale med. Du kan velge alle eller bare én.

Payment options for when generating a payment link

Steg 3

Legg til varelinjer som skal selges. Disse vil vises for sluttkunden i checkouten når de betaler, og vil fremkomme på PDFen som kan lastes ned på ordren fra Backoffice.

Man må legge inn beskrivelse, antall, og enhetspris. Standard MVA er satt til 25%, men denne kan også endres om man vil.

For å fjerne en varelinje man har lagt inn, trykk på det røde krysset til høyre på varelinjen.

Item description fields for when generating a payment link

Steg 4

Skriv inn hva du ønsker skal være referansen (ordrenummeret) på denne betalingen som vil vises på utbetalingsrapporten når du får utbetalt penger for denne ordren.

Du kan også velge hvor lang tid du vil at kunden skal få på å betale denne ordren. Du kan velge 1 dag, 1 uke eller 1 måned.

Hvis du allerede vet adressen som kunden skal motta varene på, kan du la være å markere valget for at kunden skal fylle ut den fysiske adressen sin (Checkout Express).

Du kan også velge om pengene skal trekkes fra kundens konto med en gang eller om du vil at ordren skal legge seg med status autorisert inntil du er klar til å fullføre ordren. Hvis du vil at pengene trekkes automatisk, huk av Trekk beløp automatisk. Vil du vite mer om de forskjellige transaksjonsstatusene en ordre kan ha, les mer her.

Options for payment link

Steg 5

Til slutt må man velge hvordan man vil at kunden skal motta betalingslinken.

Options for format of payment link

SMS/Push vil sende en SMS tll kundens telefon om man velger flere betalingsmetoder i steg 2. Har man valgt kun Vipps som betalingsalternativ, så vil kunden få et push-varsel for å åpne Vipps istedenfor SMS.

iPhone with payment link SMS displayed

E-post-valget vil be deg fylle inn en epostadresse og deretter åpne standard e-postapplikasjon på din datamaskin eller mobil. Epostadressen du fylte inn vil være satt som mottaker, og tekstfeltet av e-posten vil ha en link til betalingen som kunden kan trykke på.

Link vil helt enkelt opprette en URL som du kan kopiere og levere til kunden i det formatet du selv ønsker.

Gratulerer, du har nå sendt en betalingslink! 🎉

Du kan i Backoffice se "på direkten" når kunden har åpnet betalingslinken og når de har betalt.

Vil du heller snakke med oss?

Få personlig hjelp fra en av våre eksperter.
Eller ring oss på 22 34 34 54