Refunds

Dec 7, 2023

Generelt om tilbakebetalinger

Når du skal tilbakebetale en ordre, så kan du gjøre dette i sin helhet via Dintero sin plugin, enten du har WooCommerce, Magento, NopCommerce eller Optimizely (tidligere Episerver), uten å måtte gjøre noe med ordren i Dintero Backoffice. En tilbakebetaling vil som regel ta 1-3 virkedager før pengene er tilbake på sluttkundens konto.

Merk: For at en ordre skal kunne tilbakebetales, må den allerede være fullført. Ordre som bare er autorisert (Status "Behandler" i WooCommerce) kan ikke tilbakebetales. Disse må i så fall settes som "Kansellert". Du får ingen transaksjonsgebyrer på ordre som kanselleres, men det vil tilkomme transaksjonsgebyr på ordre som tilbakebetales.

WooCommerce

Klikk deg inn på en ordre, klikk på "Tilbakebetaling"-knappen.

picture of woocommerce refund button

Sett deretter antall på de varelinjene som skal tilbakebetales (summen oppdateres da automatisk).

Setting number of items in WooCommerce

Om du skal refundere frakten, må du sette summen som skal tilbakebetales på denne raden.

Setting refund sum for shipping in WooCommerce

Til slutt, trykk Refunder kr **** gjennom Dintero Checkout.

picture of woocommerce refund button

Reserveløsning gjennom Dintero Backoffice

I noen få tilfeller kan det være nødvendig å refundere betalinger gjennom Dintero Backoffice istedenfor gjennom pluginen. Om man gjør dette, vil man etterpå måtte refundere ordren manuelt i pluginen siden Backoffice ikke sender informasjon om refundering tilbake til pluginen.

Start med å navigere deg til den aktuelle betalingen ved å logge inn på backoffice.dintero.com, velge Betalinger i venstremenyen og klikke på den aktuelle ordren. Deretter, trykk Tilbakebetal.

Refund button in Dintero Backoffice

Deretter, marker varelinjene som skal tilbakebetales og trykk på knappen nederst for å bekrefte summen som skal tilbakebetales. Med unntak av faktura-ordre, kan du også redigere summen på hver varelinje som skal tilbakebetales. Knappen nederst vil reflektere den oppdaterte summen når du redigerer summen på en varelinje.

Refund module in Dintero Backoffice

Avslutningsvis må du oppdatere status i nettbutikken for at varebeholdningen i nettbutikken skal bli riktig. Følg samme prosedyre som i stegene under WooCommerce-avsnittet, men når du skal trykke på den siste knappen, velg Refunder kr **** manuelt.

Manual refund button in WooCommerce