Betalingsleverandør – Hvordan velge den beste for din bedrift?

June 16, 2023
Med stadig økende krav til effektivitet, sikkerhet og brukervennlighet har valg av riktig betalingsleverandør blitt en viktig beslutning for bedrifter i alle bransjer. Så hvordan velger du den beste leverandøren som også kan hjelpe din virksomhet å vokse?

Hva er en betalingsleverandør?

En leverandør av betalingstjenester (PSP eller Payment Service Provider på engelsk) gjør det mulig for virksomheter å ta imot betalinger fra kunder, enten det gjelder betaling på nett, betaling i butikk – eller begge deler. 

Som sådan tilbyr en betalingsleverandør flere betalingsmetoder fra ulike innløsere, det være seg kortbetaling, mobilbetaling, delbetaling, faktura og så videre. En betalingsleverandør er altså bindeleddet mellom din bedrift og innløseren.

Invester tid i å finne en god betalingstjeneste

Valg av riktig betalingsleverandør og betalingstjeneste kan ha stor innvirkning på veksten til bedriften din.

En effektiv betalingsløsning kan blant bidra til vekst i bedriften med økt salg og forbedret kundeopplevelse, mens en løsning som ikke fungerer som den salg heller kan føre til det motsatte.

Gratis guide til å oppnå vekst i bedriften

8 måter du kan optimalisere nettbutikken din for å selge mer.

Hvordan velge riktig betalingsleverandør?

Når du skal velge betalingstilbyder, er det flere ting du bør vurdere, og den beste finner du ved å sammenligne alternativer. 

Det er viktig å finne en leverandør som passer for din virksomhet og som tilbyr de tjenestene du trenger. Blant annet bør du se på følgende:

Sikkerhet og beskyttelse av kundedata

Hva gjør betalingsleverandøren for å beskytte mot bedrageri og datatyveri?

Sikkerhet er avgjørende når det kommer til betalingsbehandling, og en pålitelig betalingstilbyder vil gi både deg og dine kunder trygghet gjennom betalingsprosessen.

Sørg for at betalingstilbyderen følger nødvendige sikkerhetsprotokoller, for eksempel kryptering av data, tokenisering og to-faktor-autentisering. Sjekk også om de er sertifisert til å håndtere betalingsinformasjon.

Betalingsmetoder

Hvilke betalingsmetoder ønsker du å tilby kundene dine?

Sørg for at betalingsleverandøren tilbyr de betalingsmetodene som passer best for virksomheten din og kundene dine. Det kan være lurt å velge en leverandør som tilbyr flere ulike betalingsalternativer.

De fleste leverandører tilbyr grunnleggende betalingsalternativer som kreditt- og debetkort, men noen tilbyr også mobilbetaling, delbetaling, faktura og så videre.

Brukervennlighet og integrasjon

Hvordan fungerer betalingsløsningen som tilbys?

Sørg for at betalingsløsningen leverandøren tilbyr er enkel og intuitiv å bruke, og at den enkelt kan integreres med din nettbutikk. 

Driver du en markedsplass, plattform eller app som samler flere tilbydere på ett sted, bør du også undersøke om betalingsleverandøren tilbyr splittet betaling, slik at det er enkelt å behandle utbetalinger til selgerne.

Gratis guide: Skap en brukervennlig nettside

Konkrete tiltak for hvordan du kan jobbe med konverteringsoptimalisering (CRO) og brukeropplevelse for å oppnå vekst i bedriften.

Kundestøtte og support

Hvilket nivå av kundeservice ønsker du?

Sørg for at betalingsleverandøren tilbyr god kundeservice og støtte, slik at du enkelt kan få tak i dem når du trenger hjelp.

Kostnader og gebyrer

Hva koster det å bruke betalingsleverandøren?

Noen betalingsleverandører tar høye gebyrer, mens andre er mer konkurransedyktige på pris. Kostnaden for en betalingsløsning vil også avhenge av din bedrifts transaksjonsvolum.

Sørg for å velge en leverandør som tilbyr transparente og konkurransedyktige priser, og vær oppmerksom på at noen betalingsleverandører kan kreve ekstra gebyrer for spesifikke betalingsmetoder eller tjenester.

Lurer du på hvor mye du kan spare ved å velge en betalingsløsning med transparente kostnader? Prøv sparekalkulatoren!

Skap vekst i bedriften med riktig betalingsløsning

Å velge riktig betalingsløsning kan være avgjørende for suksessen til enhver nettbutikk, digitale plattform eller markedsplass. Du bør derfor inkludere dette i salgsstrategien din.

Selv om det kan virke krevende å finne den beste leverandøren i havet av tilbydere, er det vel verdt å bruke tid på å vurdere ulike alternativer, slik at du kan sette opp virksomheten din for langsiktig suksess og vekst.

Gratis guide til en effektiv salgsstrategi

11 steg til en effektiv salgsstrategi for nettbutikken.

Har du spørsmål om valg av betalingstilbyder, eller har du kanskje lyst til å teste en løsning før du velger å gå for den? Prøv Dintero helt gratis og uforpliktende, eller ta kontakt med oss for en prat!