Sikker betaling på nett – slik bygger du tillit og lojalitet hos kundene dine

July 11, 2023
Å sørge for sikker betaling på nett er en avgjørende faktor for eiere av nettbutikker. En trygg og pålitelig betalingsopplevelse bidrar nemlig til å bygge tillit og lojalitet hos kundene dine, og legger til rette for bedriftens suksess.

Hvorfor bør du ta sikker netthandel på alvor?

Med stadig økende trusler på nett og økt bevissthet om personvern i befolkningen, har det blitt en forventning blant forbrukere at deres sensitive informasjon behandles på en trygg og pålitelig måte.

Når kundene handler hos deg, legger de igjen personlig informasjon og betalingsdetaljer. Uten tilstrekkelig beskyttelse kan denne informasjonen havne i feil hender, og resultere i økonomisk tap eller identitetstyveri.

Å legge til rette for sikker betaling bør med andre ord være en prioritet for enhver nettbutikk – for å beskytte kundenes data, men også for å følge lover og regler samt skape vekst i bedriften. Gjør man dette, følger det også flere fordeler:

Sikker betaling på nett gir økt konverteringsrate og salg

Enkelte kunder avstår fra å fullføre et kjøp hvis de ikke føler seg trygge nok til å legge igjen betalingsopplysningene sine. 

Hvis du tilbyr en sikker betalingsløsning i nettbutikken din, kan du altså redusere barrierene for kjøp og dermed øke konverteringsraten. Når kundene føler seg trygge, er de mer sannsynlig å fullføre kjøpet, noe som resulterer i økt salg og inntekter for din nettbutikk.

Gratis guide

Oppnå vekst i bedriften: 8 måter du kan optimalisere nettbutikken for å selge mer

Sikker netthandel bygger tillit og lojalitet

Ved å sørge for sikker betaling, sender du et sterkt signal til kundene dine om at du tar personvern på alvor. Dette bidrar til å bygge tillit og troverdighet, og forbrukerne vil føle seg trygge når de handler i din nettbutikk.

En god betalingsløsning vil benytte seg av avansert krypteringsteknologi og strenge sikkerhetsprotokoller for å sikre at sensitiv informasjon forblir konfidensiell. Dette bidrar til å minimere risikoen for datainnbrudd eller misbruk av kundenes informasjon.

Når kundene føler at handelen deres hos deg er trygg, vil de også være mer tilbøyelige til å komme tilbake og gjøre flere kjøp – tillit og lojalitet er nøkkelen til langvarige kundeforhold.

Sikker betaling legger til rette for styrket omdømme

Når du prioriterer sikkerheten til kundene dine, viser du at du er en ansvarlig og pålitelig nettbutikkeier. En positiv betalingsopplevelse vil bidra til økt kundetilfredshet, og positiv omtale er en verdifull markedsføringskanal. Med andre ord vil det være med på å styrke omdømmet til bedriften din.

Hva gjør en betalingsløsning sikker?

Det kan være flere faktorer som gjør at en betalingsløsning anses som sikker, dette kan for eksempel være:

Tokenisering

Tokenisering beskytter kundeinformasjonen ved å erstatte sensitive data med en unik referansekode eller “token”. Da lagres ikke kortdata på selgerens systemer, og risikoen for at dataene blir stjålet eller misbrukt reduseres.

SSL-kryptering

SSL-kryptering krypterer dataene som sendes mellom kundens nettleser og betalingsløsningen for å beskytte mot avlytting og svindel.

Flere betalingsalternativer

En sikker betalingsløsning bør tilby flere betalingsalternativer, inkludert kredittkort, debetkort, mobilbetaling og digitale lommebøker. Dette gir kundene fleksibilitet og sikrer at de kan velge den metoden de føler seg mest komfortable med.

Tilby sikker betaling i din checkout

Ved å investere i en pålitelig betalingsløsning, kan du altså beskytte dine kunder, bygge tillit og oppnå økt vekst i bedriften. Det kan imidlertid være vanskelig å finne ut av hvilken leverandør du skal velge, og hvilken betalingsløsning som passer best til din nettbutikk.

Derfor kan du prøve Dintero Checkout helt gratis. Når du oppretter konto kan du installere pluginen, gjennomføre test-betalinger og få full oversikt over hvordan betalingsløsningen fungerer og ser ut i din nettbutikk.