Hvorfor tilby mobilbetaling i din online checkout

June 1, 2023
Mobilbetaling blir stadig en mer populær betalingsmetode, og er noe du bør tilby i din online checkout hvis du driver en nettbutikk, plattform, markedsplass eller app. Men hvordan fungerer det, hvilke fordeler gir det bedriften og hvilke mobilbetalingstjenester finnes?

Hva er mobilbetaling?

Mobilbetaling er en digital betalingsmetode som lar brukere foreta transaksjoner ved hjelp av en mobil enhet. De senere årene har denne teknologien revolusjonert måten vi betaler for varer og tjenester på, og bidrar i dag til å gjøre det enklere og mer praktisk å handle på nettet.

Driver du en nettbutikk, plattform eller markedsplass, gjør du lurt i å inkludere mobilbetaling som en del av din betalingsløsning, slik at kundene dine får friheten til å velge den betalingsmetoden som passer dem best.

Hvordan fungerer mobilbetaling?

Mobilbetaling fungerer ved at kunden kobler betalingskortet sitt til en mobilbetalingstjeneste, og deretter benytter mobiltelefonen til å betale med når de handler i nettbutikken din.

Betalingen kan da gjøres ved hjelp av NFC-teknologi, QR-kode eller en mobilapp som for eksempel Vipps.

Når betalingen er bekreftet, overføres beløpet fra kundens konto til selgerens konto.

Hvorfor benytte en mobil betalingsløsning i din nettbutikk?

Ved å tilby en mobil betalingsløsning i din nettbutikk, gjør du det enkelt for kundene dine å handle hos deg. Faktisk fører det med seg flere fordeler som kan bidra til vekst for bedriften på lang sikt:

Økt konverteringsrate

Mobilbetaling gjør det enklere og raskere å fullføre en betaling, noe som vil forbedre kundeopplevelsen og således øke konverteringsraten for din nettbutikk.

Guide til økt konvertering

Konkrete tiltak for hvordan du kan jobbe med konverteringsoptimalisering og brukeropplevelse for å oppnå vekst i bedriften.

Bedre kundeopplevelse

Mobilbetaling legger til rette for at kunden kan gjøre kjøp i din nettbutikk når som helst, hvor som helst. Slik gir du kundene dine en rask og enkel betalingsopplevelse som øker sannsynligheten for at de gjennomfører kjøpet.

Sikker betaling

Mobilbetaling er en trygg betalingsmåte, og krever autentisering før transaksjoner kan fullføres. Mobilbetalingstjenestene bruker også krypteringsteknologi for å beskytte kundenes betalingsinformasjon.

Ulike typer mobilbetaling

Det finnes flere forskjellige typer mobilbetaling du kan tilby i din nettbutikk. Blant de vanligste er:

Vipps og Swish

Vipps er den mest populære mobile betalingsappen i Norge, og lar kunder foreta pengeoverføringer, betale regninger og gjøre kjøp både på nett og i butikk ved hjelp av smarttelefonene sine.

Swish er den største mobilbetalingsappen i Sverige, og gjør det mulig for brukere å gjøre pengeoverføringer samt betale i butikk og på nett med mobiltelefonen.

Apple Pay

Apple Pay er en mobil betalingstjeneste fra Apple som lar brukere betale i apper og i Safari-nettleseren. 

MobilePay

MobilePay er det mest poplære mobile betalingsalternativet i Danmark og Finland med mer enn 5 millioner brukere. Det er en digital lommebok som lar brukere legge til Visa og MasterCard. 

Google Pay

Google Pay er en global mobilbetalingstjeneste som kan bli brukt til kjøp i app, online og i butikk.

Tilby mobilbetaling i din checkout-løsning

Ved å tilby mobilbetaling i din nettbutikk, app, plattform eller markedsplass legger du til rette for en enkel og sømløs betalingsopplevelse for dine kunder. Dette vil også gagne bedriften, for jo enklere det er for kunden å gjennomføre et kjøp, jo mer sannsynlig er det at de gjør nettopp det.

Gratis guide

Oppnå vekst i bedriften: 8 måter du kan optimalisere nettbutikken for å selge mer