Nettbetaling – praktisk og sikker betaling på nett

May 30, 2023
Nettbetaling har revolusjonert måten vi betaler for varer og tjenester på nettet, og med bare noen få klikk kan vi fullføre transaksjoner fra hvor som helst, når som helst. Men hva er egentlig nettbetaling, og hvilke fordeler gir det din bedrift å ha en god betalingsløsning på nett?

Hva er nettbetaling?

Nettbetaling refererer til betalinger og transaksjoner som gjøres over nett. Dette kan være alt fra digital betaling med kreditt- og debetkort, elektroniske lommebøker og bankoverføringer – men i denne artikkelen fokuserer vi på nettbetaling i form av å ta betalt over nett via en betalingsløsning.

Ettersom nettbetaling blir en stadig mer populær og praktisk løsning for å utføre betalinger, bør du sørge for at din bedrift har en god nettbetalingsløsning som lever opp til nødvendige standarder.

Hvordan fungerer betaling på nett?

Nettbetaling kobler sammen ulike betalingssystemer og elektroniske enheter, slik at betalingen kan foregå digitalt. I praksis er det altså overføring av penger elektronisk fra én kilde til en annen.

Når en kunde vil gjennomføre et kjøp i din nettbutikk, må de først legge inn sin betalingsinformasjon. Dette kan for eksempel være et kortnummer, eller et mobilnummer hvis kunden er registrert hos en betalingstjeneste som for eksempel Vipps. Deretter bekrefter de betalingen, og pengene overføres til din nettbutikks konto – kort forklart.

Hva er fordelene med nettbetaling?

Nettbetaling fører med seg flere fordeler, blant annet:

Enkelt og tidsbesparende

Nettbetaling er enkelt og praktisk, og ikke minst tidsbesparende. En effektiv betalingsprosess fører til bedre kundetilfredshet, og vil gjøre kundene mer tilbøyelige til å gjennomføre kjøpet.

Tilgjengelighet

Nettbetaling er tilgjengelig fra hvor som helst, når som helst, og kunder kan enkelt gjennomføre et kjøp i din nettbutikk uansett hvor de befinner seg.

Sikker betaling på nett

Nettbetaling gir bedre sikkerhet og beskyttelse mot svindel og identitetstyveri enn tradisjonelle betalingsmetoder. Med sikker betaling bygger du tillit mellom deg og kundene dine.

Stort utvalg betalingsmetoder

Nettbetaling gir ofte et bredt utvalg av betalingsalternativer, som kan fjerne en rekke barrierer som ellers kanskje ville hindret et kjøp. Jo flere alternativer du har, jo flere kunder legger du til rette for.

Hvordan finne den beste leverandøren av betalingsløsninger på nett?

Nettbetaling fører altså med seg en rekke fordeler for bedriften, og derfor er det viktig å finne en god betalingsløsning som passer for din bedrift og dine kunder.

Den beste betalingsleverandøren finner du ved å sammenligne ulike tilbydere, og da bør du blant annet vurdere følgende:

Fleksibilitet

Ønsker du å ta betalt i en nettbutikk, applikasjon eller plattform, og hvilke betalingsmetoder er tilgjengelige hos leverandøren? En fleksibel leverandør bidrar til at bedriften din kan vokse.

Sikker betaling

Sikkerhet og pålitelighet bør være avgjørende når du skal velge betalingsløsning, så velg en tjeneste som har sterke sikkerhetsprotokoller som beskytter dine og kundenes sensitive data.

Kundeservice

Ønsker du effektiv og hjelpsom kundeservice som er der når du trenger det, må du huske å undersøke hvilke leverandører som har dette.

Brukervennlig betalingsprosess

Brukervennlighet påvirker konverteringsraten i nettbutikken din, så velg en løsning som tilbyr flere betalingsmetoder, integrert checkout og rask og enkel betaling.

Guide til en brukervennlig nettside

Konkrete tiltak for hvordan du kan jobbe med konverteringsoptimalisering og brukeropplevelse for å oppnå vekst i bedriften.

Kostnader og gebyrer

Velg en leverandør som har en åpen og transparent prismodell, som ikke har skjulte gebyrer eller ekstra kostnader for spesialfunksjoner.

Skalerbarhet

En god betalingstjeneste vil kunne skalere med bedriftens behov og voksende volum av transaksjoner.

Legg til rette for kundene i nettbutikken

Nettbetaling har endret måten vi handler på nettet på. Ved å gjøre betalingsopplevelsen i din nettbutikk, plattform, markedsplass eller app til en enkel og smidig opplevelse, legger du best mulig til rette for at kundene dine får en god opplevelse og bedriften et positivt resultat.