Denne betalingsløsningen ble avgjørende for bedriften vår

June 15, 2022
Tidbit løste en stor flaskehals ved å ta i bruk Dintero sin sømløse betalingsløsning for markedsplasser og plattformer. – Nå kan vi bruke tiden vår på å utvikle tjenestene våre og vokse som bedrift, sier Oscar Kolsrud.

Tøyen Torg i Oslo: Hos Wasabi Sushi er det en ettermiddagsrush av kunder som skal hente maten sin. Daglig leder Nhat Boye Nguyen følger med på nettbestillingene og leverer ut maten raskt og effektivt, slik at det ikke oppstår noen kø. Kundene har allerede betalt, og har også fått beskjed om når maten er ferdig til å hentes.

– Det er helt avgjørende for oss å ha en bestillings- og betalingsløsning som fungerer bra, slik at både kundene og våre ansatte er fornøyde, forteller Nguyen.

Wasabi Sushi har valgt Tidbit som leverandør av bestillingsløsningen sin. Dette er en norsk bedrift som har spesialisert seg på å utvikle smarte systemer for restaurantbransjen.

Betalingsløsningen som Tidbit benytter til sine kunder, er utviklet av Dintero.

SLIK KAN BEDRIFTEN HALVERE KOSTNADENE TIL BETALINGSLØSNINGEN

 CTO (Chief Technology Officer) Oscar Kolsrud i Tidbit.
BYGGER HANDLEKRAFTIGE BEDRIFTER: Både Dintero og Tidbit er agile bedrift som klarer å omstille seg raskt. Foto: Schibsted Partnerstudio

Om Tidbit

  • Tidbit er et SAAS (Software As A Service) selskap som leverer bestilling- og markedsføringsystemer for restaurantbransjen, basert på smart data.
  • Dette gir restaurantene en høy grad av automasjon gjennom selvbetjeningsløsninger.
  • Selskapet ble etablert i 2018. I dag har de 5 medarbeidere, og flere profilerte investorer som 24SevenOffice Ventures (kom inn på eiersiden i 2022) og Propell Group.
  • Tidbit har planer om global ekspansjon de kommende årene

Mistet kunder

Under pandemien måtte hele restaurantbransjen tenke nytt. For mange aktører ble take-away den eneste muligheten, og da måtte de ta i bruk en plattform som ga kundene mulighet til å bestille maten over nett, og ta den i bruk raskt for å holde omsetningen oppe. Noe Tidbit kunne tilby raskt, gunstig og effektivt, med gode resultater fra andre restauranter å vise til.

Hos Tidbit vokste kundemassen i takt med frustrasjonen over hvor lang tid det tok å få de nødvendige betalingsløsningene på plass, alt hos oss var klart, men leverandørene våre klarte ikke levere  forklarer CTO (Chief Technology Officer) Oscar Kolsrud i Tidbit.

– Vi klarte rett og slett ikke å møte etterspørselen fordi det tok for lang tid å onboarde de nye kundene med dagens leverandør av betalingsløsninger.

– Slik løste vi flaskehalsen

Det ligger en rekke formelle krav bak hver betalingsavtale. Utfylling av kompliserte skjemaer ble en skikkelig tidstyv for Oscar og kollegene i Tidbit, som brukte mye tid på å veilede de nye kundene gjennom skjemaveldet.

Det kunne ta opptil fire uker fra skjemaene var signert før betalingsløsningen var på plass slik at Tidbit kunne aktivisere kundens bestillingsløsning

– Vi mistet rett og slett en del kunder på grunn av denne tungvinte prosessen.

Tidbit kontaktet tech-selskapet Dintero i ren frustrasjon, for å undersøke om de kunne levere en bra betalingsløsning som Tidbit kunne tilby sine kunder. Det kunne Dintero.

VIL DU VITE MER OM DINTERO? LES MER HER

Mer om plattformen som gjør betaling enkelt

Dintero har som mål om å fjerne kompleksiteten i betalingsbransjen med sin Checkout løsning, og lanserte nylig en tjeneste som gjør det enkelt å splitte en betaling til flere tilbydere som selger sin tjeneste via en plattform eller markedsplass.

Checkout løsningen kan tilpasses for bedriftens behov, uansett størrelse. Den gjør det mulig for kundene å bruke mange betalingsløsninger, som Visa/MasterCard, Vipps, Swish, faktura, delbetaling (Walley) og QR-kode.

Onboarder kunder i løpet én dag

Det at Dintero fikk konsesjon hos Finanstilsynet i november i fjor har forenklet kundenes betalingsreise ytterligere.

– Vi har utviklet en teknisk løsning som gjør det mye lettere og raskere å onboarde nye kunder, forteller Growth Manager Magnus Gleditsch.

For Tidbit ble samarbeidet med Dintero et stort skritt i riktig retning.

– Med deres løsning kan vi onboarde kunder i løpet av kun én arbeidsdag. Nå kan vi ha fokus på å utvikle våre tjenester og kundene, forteller Oscar Kolsrud.

– Det er jo positivt å bruke ressursene sine på å skape merverdi istedenfor å sitte fast i flaskehalser som ikke gir noe annet enn frustrasjon.

Growth manager Magnus Gleditsch i Dintero smiler inne på kontorene til Dintero
LYTTER TIL KUNDENE: – Vi skal beholde nærheten til våre kunder og hjelpe dem med å hjelpe sine kunder, sier Growth Manager Magnus Gleditsch i Dintero

Slik er den nye splitt-løsningen

Tidbit bruker Dintero sin splitt-løsning. Dette er en løsning som passer både for store selskap og små startups.

Tenk deg at du kan bestille lokalmat fra mange ulike restauranter via en app eller en nettside, for eksempel under en festival.

– For kunden er det praktisk å kunne bestille alt via én løsning eller app og betale kun én gang, sier Magnus Gleditsch

Den nye splitt-løsningen gjør det enkelt for tilbyderne å trekke fra sin andel av fortjenesten.

4 fordeler med Dintero sine løsninger

  1. Brukervennlig og fleksibel: Betalingsløsningen er utviklet med mål om å fjerne kompleksiteten i betalingsbransjen. For kundene betyr dette at løsningen er brukervennlig og gir fleksibilitet.
  2. Høy kvalitet: For Dintero er det helt essensielt å lytte til kundene. – Vi ser på utfordringene deres, og finner ut hvordan kan vi løse deres unike behov på en god måte med teknologi, forklarer Magnus Gleditsch i Dintero.
  3. Kundeservice: Bedriftsfilosofien er bygget på langsiktighet og tillit. Derfor er kundeservice veldig vektlagt hos Dintero.
  4. Verdi for pengene: Dintero så at de minste kundene betalte ganske mye for betalingsløsningen sin i forhold til store bedrifter, og tenkte at det ikke bør være slik. Derfor har de utviklet en betalingsløsning som er et rimeligere alternativ for små- og mellomstore bedrifter. Her er det ingen månedskostnader, kun et lite gebyr for hver transaksjon.