Ringo/Kozmos tilbyr berøringsfri handel med Vipps via Dintero Checkout Instore

June 18, 2020
Den siste tiden har vi levd i en virkelighet som har blitt snudd opp ned. Folk bes om å bli hjemme og det er færre folk i gatene. Dette merkes på den fysiske handelen, og krisen har ført til at mange butikker har merket kraftig nedgang i omsetning.

Fysiske butikker har måttet omstille seg raskt og tenke nytt. Det trengs nye alternativer for å holde på butikkunder og opprettholde salget. Den siste tiden har Dintero, sammen med sin partner Extenda Retail, jobbet hardt for at samtlige butikker i Ringo/Kozmos-kjeden skal få på plass berøringsfri betaling med Dintero Checkout Instore.

Løsningen åpner for muligheter butikkene ikke har hatt før. Nå kan de ta betalt uten at kunden er tilstede, og varene kan leveres hjem til kunden eller til avtalt utleveringssted. Hos Ringo på Skjervøy som nå tilbyr Dintero Checkout Instore med Vipps gjør de akkurat dette:

– Her fungerer Vipps fra Dintero utrolig bra med tanke på situasjon vi er i. Vi bringer jo også varer hjem til kundene så dette er en bra måte å fullføre betalingen på, sier daglig leder Beryl Sebergsen ved Ringo Skjervøy.

Hobby, spill og uteleker

Til tross for at mange butikker sliter, har flere av butikkene i Ringo/Kozmos-kjeden merket en økning i omsetningen den siste måneden. Daglig leder Lillian Andreassen ved Ringo Askøy bekrefter at omsetningen har gått opp med 28% siden koronatiltakene trådte i kraft.

– De fleste handler vel mest lokalt nå og reiser ikke andre plasser for å handle. Den andre grunnen er nok at mange barn har hatt lange dager hjemme og har hatt ekstra behov for å finne på aktiviteter. Hobby, spill og uteleker har det gått ekstra mye av.

Hvordan fungerer det med Vipps rett i kassa fra Dintero Checkout Instore?

Når Vipps fra Dintero er integrert med kassesystemet kan varene slås inn som normalt sammen med kundens mobilnummer. Kunden får et pushvarsel i Vipps og godkjenner betalingen på sin mobil. Bekreftelse for godkjent betaling sendes direkte tilbake til kassen, og betalingen registreres som normalt i regnskapet og oppgjøret.

– Selve løsningen i kassen er kjempe enkel for oss å bruke, kun ved å enkelt legge inn telefonnummeret til kunden. Så bekrefter kunden salget på telefonen sin, forteller Andreassen.

I tillegg vil kundene hos disse butikkene få eKvittering når betalingen er bekreftet på deres mobil.

Dintero har høyt fokus på god kundeservice, og bidrar med tett veiledning og hjelp til de butikkene som trenger det.

– Vi har fått god hjelp fra Dintero med utfylling av søknaden og helt fram til  klargjøring til bruken av Vipps. Vi har også blitt fulgt opp etter at løsningen var på plass. Med andre ord, vi er godt fornøyd med Dintero, forteller Sebergsen.

I tillegg til Vipps, tilbyr Dintero Checkout Instore en komplett, berøringsfri løsning med faktura, delbetaling og kortbetaling. Og alt kan aktiveres i èn og samme integrasjon.

– Denne tiden vi står i nå vil nok forme hvordan vi handler i fremtiden. Nå som flere butikker tilbyr mobilbetaling og digitale kvitteringer utenfor det tradisjonelle kassepunktet, vil nok butikkunder etterhvert kreve dette fra andre butikker også, sier CEO i Dintero Daro Navaratnam.

Butikkunder får eKvittering

Alle kunder som handler med Dintero Checkout, uansett om det er i butikk, på nett eller app, kan samle sine kjøp og eKvitteringer digitalt på en myDintero konto. Dette bidrar til bedre handleopplevelser for butikkkunder, men også ansatte.