Dintero firar fem år som betalningsleverantör

September 20, 2022
Det är inte en enkel uppgift att förenkla betalningsbranschen, säger Dinteros grundare Daro Navaratnam.

I september fyller Dintero fem år och Daro Navaratnam blickar tillbaka på de milstolpar de nått hittills. 

Vi startade Dintero i 2017 med ett mål om att göra betalningsbranschen enklare och mer rättvis för SMF-marknaden. Snabbt såg vi också ett behov för fler produkter, inte bara vår initiala checkout.

Staples och Europris var två företag som var tidigt ute med att använda sig av Ditneros omnikanal-lösning och lojalitetsprogram, som gett de kundinsikt på tvärs av både digital och fysisk handel. Samtidigt har Dintero jobbat med att integrera fler betalningsmetoder i en som samma checkout, så att man kan erbjuda slutkunden flera olika alternativ i det avgörande betalningsögonblicket.

Målet är att Dintero ska vara en One-stop-shop för betalningslösningar. Det är inte tillräckligt att ha en checkout med många olika betalningslösningar. Vi ser att det också är behov för att kunna hantera betalningarna, anpassa inställningar och att kunna stämma av i ett och samma Backoffice, samt ha en kontaktperson på tvärs av de olika betalningsmetoderna. Det är kombinationen som faktiskt förenklar vardagen till våra kunder, säger marknadschef Kaja Amundsen Tenfjord

Framtiden ser ljus ut!

Checkouten uppdateras ständigt med de mest populära betalningsmetoderna som; Swish, Vipps, MobilePay, faktura/delbetalning och Visa/Mastercard. Fler betalningsmetoder är på gång, men så sent som i april kom en väldigt viktig lansering; Split Payment.

Split Payment har varit helt avgörande för oss. Det kommer hela tiden nya marknadsplatser och plattformar som utvecklar och önskar att erbjuda nya sömlösa kundresor för slutanvändaren. Det kan vara en laddapp med översikt över alla laddstationer i Norden, som Elton, eller VY som erbjuder bokning av hela resan i samma app. Konsumenterna förväntar sig den här typen av tjänster i dessa dagar och Split Payment tillhandahåller betalningslösningen för dessa, säger Daro Navaratnam.

Nu står Sverige och övriga Norden på tur för den nya lösningen, men först ska det firas 5-årsjubileum.

Om de nästa fem åren har ett lika högt tempo de första, så är det mycket gott som komma skal, avslutar Navaratnam

Fem års milstolpar (läs mer)

2018 - Live med Europris och lojalitetsprogram

2019 - Första investeringsrunda och live med Dintero Checkout med Vipps, kort, faktura och delbetalning

2020 - Live med VY och Checkout Express. Schibsted kommer in som partner

2021 - Live i Sverige med Swish. Beviljat tillstånd från det norska finanstilsynet

2022 - Live med Split Payment, Recurring payment och MobilePay

Kontakta sälj

Vill du veta mer om våra tjänster?

Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig.