Betalsätt online – En guide till olika betalningsalternativ

Betalsätt online – En guide till olika betalnings­alternativ

June 6, 2023
När det kommer till att genomföra en smidig och säker betalning online, är valet av betalsätt avgörande. Allra helst bör du kunna erbjuda flera olika betalningsalternativ för att tillmötesgå dina kunders behov och önskemål.

Vad är betalsätt?

Betalsätt är olika alternativ som kunder kan använda när de ska betala för en vara eller tjänst.

Valet av betalningsmetod beror ofta på kundens preferenser och behov, samt vilka betalningsalternativ som finns i betallösningen hos företaget som säljer varan eller tjänsten.

För företag är det viktigt att erbjuda flera olika alternativ för betalningssätt, för att möta kundernas önskemål och göra det lättare för dem att göra en säker och smidig betalning

Vilka olika betalningssätt finns det?

Det finns en hel del betalningsalternativ där ute. Du kan se de mest populära listade nedan här:

Kortbetalning

Kortbetalning gör att kunden kan använda sitt kredit- eller betalkort för att betala direkt online. Detta är en snabb och enkel lösning för kunderna.

Trots framstegen inom digitala betalsätt som mobilbetalningar, är kortbetalningar fortfarande svenskarnas mest föredragna betalningsmetod.

Faktura

Med faktura behöver kunden inte lämna ut sin personliga betalningsinformation på nätet, utan mottar istället en faktura som de betalar inom en viss tid.

Delbetalning

Delbetalning med till exempel Klarna gör att kunden kan betala för sina produkter i flera delar, under en bestämd tidsperiod. Fördelen med detta är att det kan vara lättare för kunden att hantera betalningen.

Mobilbetalning

Mobilbetalning blir allt vanligare och gör att kunden kan använda sin mobiltelefon för att betala för varor och tjänster, både online och i butik.

Det finns flera olika mobila betalsätt, bland annat Swish (Vipps i Norge), Apple Pay, Google Pay och MobilePay.

Vilken betalsätt är bäst?

Vilket betalsätt som är bäst för dig att erbjuda i din webbshop beror på dina kunder och deras preferenser.

Helst ska du erbjuda flera olika betalsätt, så att kunderna har friheten att välja vad som passar dem bäst, oavsett om det är kortbetalning, faktura, delbetalning eller mobilbetalning. Genom att göra kundupplevelsen enklare gör du det lättare för fler att genomföra sina köp och din konverteringsgrad ökar.

De mest populära betalningsmetoderna i en betalningslösning

Det enklaste sättet att få alla betalningsmetoder du vill ha i din webbutik är att välja en betalleverantör som erbjuder de mest populära alternativen i en lösning.

Dintero erbjuder både vanlig checkout för nätbutiker och delade betalningslösningar för marknadsplatser, plattformar och appar som låter dig välja de betalningsmetoder som passar dig och dina kunder bäst.

Kontakta sälj

Vill du veta mer om våra tjänster?

Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig.