Snabbväxande fintechuppstickaren har fått fäste i Sverige (hänger du med på tåget?)

April 20, 2023
Säg hejdå till komplicerade och komplexa betallösningar. Det norska fintechbolaget med fokus på att förenkla för både konsument och säljare har expanderat i rekordfart sedan de gick ut i Sverige under fjolåret. Och de spar inte på krutet.

De mest populära betalmetoderna på ett ställe

Med en vision om den perfekta betallösningen – för alla parter – intog norska Dintero den svenska marknaden under 2022. Företagets tech-nördiga personalstyrka har tagit fram en one stop shop för betalningar där de mest populära betalmetoderna finns samlade.

Startade 2017

Vi backar bandet till år 2017. Techentreprenören och tidigare grundaren av transaktionsplattformen Dsafe (som 2015 såldes till Bambora) – Daro Navaratnam – upplever att det finns en lucka på betalningsmarknaden.

”Vi uppmärksammade att mindre företag betalade mycket för sin betallösning jämfört med större bolag, vilket inte kändes rättvist. Målet blev att utveckla en användarvänlig, flexibel betallösning som utgör ett mer prisvärt alternativ för små och medelstora företag. Att vi lagt oss på en prisnivå som är rimlig även för de mindre företagen tror jag har varit en tydligt bidragande effekt till att vi växt i den takt vi gjort. Inte minst nu i tider med större ekonomisk osäkerhet.”

Fintechbolaget Dintero startades och expansionen gick snabbt. I december 2022 uppskattades företagets värde uppgå till 500 miljoner NOK. Och det finns inga planer på att dra i handbromsen.

”Under 2023 är siktet inställt på ytterligare tillväxt, både genom nya funktioner och genom vidare internationell expansion, som inom Sverige” säger Navaratnam.

Flexibel checkout

En av de viktigaste målsättningarna med Dintero har varit att göra betallösningarna säkra och seriösa men samtidigt enkla.

”Vi har lagt mycket tid på att sätta oss in i målgruppens behov – och då i synnerhet de små och medelstora företagen. Vi har velat förstå fullt ut vilka utmaningar de står inför och hur vi genom en mer utvecklad teknik skulle kunna hjälpa dem. Vi anpassar oss snabbt efter våra kunders behov och önskemål.”

Några av de insikter Navaratnam och hans team landade i var att kunderna efterfrågar en allt större flexibilitet med fler betalningsalternativ i kombination med en både trygg och enkel betallösning.

Därför har Dintero Checkout utformats för att kunna anpassas för respektive företags behov, oavsett storlek. I utcheckningen ska du kunna samla precis de betalningslösningar du vill och behöver för att tillmötesgå målgruppen.

”Om det så handlar om betalning med Swish, kort, faktura, delbetalning, QR-kod eller något annat, så ska betalningen vara lika smidig och sömlös.”

Ny funktion under 2023: delad betalning

Under året släpps flera nya lösningar kopplade till Dintero Checkout i Sverige, däribland en funktion som möjliggör uppdelning av en betalning till flera olika säljare.

Funktionen, kallad Split Payment, förenklar enligt Navaratnam köp i exempelvis en app eller på en sajt där betalningen ska fördelas mellan flera aktörer. Och lösningen passar både startups och större, etablerade företag.

”Det kan handla om att du handlar från en samlingssida för flera olika lokala producenter där betalningen i samband med köpet omedelbart fördelas mellan de olika parterna du handlat från. Det här gynnar både konsumenten och företagen – där båda parter får en smidig betalningsprocess.”

Den löpande kontakten med Dinteros befintliga kunder fortsätter för att hela tiden vidareutveckla lösningen.

”Vi månar i större utsträckning om en sund expansion snarare än en snabb tillväxt, och där fyller våra kunder en viktig funktion i fråga om vad vi satsar på framåt. Det är för kunderna vi gör detta”, säger Navaratnam avslutningsvis.

Kontakta sälj

Vill du veta mer om våra tjänster?

Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig.