Dintero tillgängliggör den komplexa betalbranschen

June 14, 2022
Kraven på en smidig betallösning växer och företag behöver säkerställa att slutkundens sista steg av köpresan känns som en naturlig och enkel del av processen. Dintero levererar digitala betallösningar med full flexibilitet och valfrihet för kunderna.

– Med ett plugin, en checkout och en backoffice kan vi erbjuda en smidigare process för företagen och flera betalningsmetoder för deras kunder att välja mellan, säger Magnus Gleditsch, Growth Manager.

Att snabbt och enkelt kunna beställa produkter eller tjänster på nätet är en naturlig del av vår vardag. Kunder förväntar sig enkla lösningar och smidiga processer från början till slut – men för att kunna garantera en smidig och säker betallösning behöver företag säkerställa att checkoutlösningen är flexibel.

Betalningsbranschen är dock ganska komplex och företag har hittills behövt vända sig till olika aktörer för att exempelvis integrera B2B- och B2C-lösningar – något som Dintero ändrar på med sin smidiga, oberoende betalningsplattform.

– Vi samlar allt på samma ställe och gör det enkelt för företag att få kontroll över sina betallösningar. Vi integrerar vår plattform mot de mest populära betallösningarna för både B2B och B2C, vilket gör att det bara krävs ett plugin, en checkout och en backoffice, säger Magnus Gleditsch, Growth Manager.

Stor efterfrågan

Dintero är ett norskt tech first-företag vars fokus ligger i att förenkla betalningsresan.

– Vi grundade bolaget 2018 med syftet att ta bort den komplexitet vi såg fanns i betalningsutrymmet. Ett år senare gick vi live på den norska marknaden med stor framgång och började bygga partnerprogram, vår tjänst Checkout Express och orderhantering med delad betalningsberäkning, det som i dag är tjänsten Split Payment. 2020 implementerade vi bland annat Swish och fick ett flertal stora investerare, något som fortsatte 2021 då vi även gick live i Sverige. Vår snabba tillväxtresa och intresset från investerarna visar att våra tjänster behövs och att efterfrågan är stor.

Viktigt att ligga i framkant

Magnus berättar att kortbetalningar i olika former är den trend som växer snabbast just nu och att det därför är viktigt att som techbolag ligga i framkant.

– Vi måste kunna anpassa våra tjänster och arbetssätt för att kunna erbjuda våra kunder de betallösningar som slutkunden vill ha. Den här smidigheten som Dintero skapar i transaktionshantering gör att företag kan säkerställa att pengar kommer in på rätt sätt, vilket minskar administrativt arbete och ger företaget chansen att växa.

Kontakta sälj

Vill du veta mer om våra tjänster?

Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig.