Så kan rätt betaltjänstleverantör göra livet enklare för dig som driver e-handel

April 1, 2022
Sissels och Maurizios smarta soptunna blev en omedelbar succé. Betallösningen var dock onödigt dyr – men för två år sedan förändrades allt.Så kan rätt betaltjänstleverantör göra livet enklare för dig som driver e-handel.

Soporna hemma ledde till bra affär

Matrester, otymplig plast och kladdig kartong. I hemmets hjärta samlas mängder av olika typer av förpackningar och avfall. När Sissel Albertsen och Maurizio Lucia grundade företaget Komprimo hade de länge funderat på hur soporna i köket bättre kunde tas omhand. Soptunnan Frank blev lösningen.

Den innovativa soptunnan, som säljs via den egna webbutiken, komprimerar avfallet med nästan 70 procent och har tagit den norska och svenska marknaden med storm. Soptunnan minskar avfallsvolymen, förhindrar lukt och förbättrar ordningen i köket.

– När vi grundade Komprimo hade vi länge haft en idé om produkten vi ville utveckla. Vi hade stora utmaningar med vårt eget avfall, och ville hitta en lösning på detta och samtidigt hjälpa andra med miljövänlig avfallshantering, säger Sissel Albertsen, grundare till Komprimo.

Soptunnan Frank komprimerar avfallet med nästan 70 procent.
Soptunnan Frank komprimerar avfallet med nästan 70 procent.

Fick nöja sig med dyr lösning

Vid den tidpunkten hade de nya företagarna knappt någon erfarenhet och kunskap om att starta bolag. Något de behövde särskilt mycket hjälp med var att få till en trygg och säker betalningslösning. Det visade sig vara svårare än väntat.

– Flera betalleverantörer kräver "gröna siffror", vilket gör det mycket svårt för ett nystartat företag att landa en bra affär. På den tiden hade vi inte många valmöjligheter utan fick nöja oss med den enda leverantören som godkände oss. Den betallösningen var dyr med tillhörande höga avgifter, säger Sissel Albertsen.

Sissels och Maurizios smarta soptunna blev en omedelbar succé.
Sissels och Maurizios smarta soptunna blev en omedelbar succé.

Lönsamt byte av betaltjänst

Tre år efter grundandet av bolaget bytte Komprimo betaltjänstleverantör. Nu har bolaget varit kund hos Dintero i två år, och har redan märkt en markant skillnad, både i försäljning och kundservice. Med Dintero har Sissel inte bara sparat pengar – för första gången har hon fått en fast kontaktperson hos betalleverantören vilket betyder mycket för henne.

– Med min tidigare leverantör visste jag inte vem jag skulle få prata med. Varje gång jag ringde var det olika personer som svarade Och jag tvingades förklara hela min ärendehistorik om och om igen. Nu, med en och samma rådgivare, är kontakten otroligt enkel, säger Sissel Albertsen

Hennes rådgivare kommer ihåg henne och det är skönt att veta att om hon har minsta fråga är hjälpen bara ett snabbt telefonsamtal bort.

– Det är stor skillnad på Dintero och min tidigare leverantör. Det här är väldigt tryggt och enkelt för oss. Bra kundservice är minst lika viktigt som att spara pengar, säger hon.

Dintero har schyssta villkor och en månads uppsägningstid

Kontakta sälj

Vill du veta mer om våra tjänster?

Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig.