Antikhandlaren: Så slipper jag returer

June 28, 2022
Allt fler vill köpa antikviteter och begagnade föremål online. Och online letar sig nu gamla föremål lätt över landsgränserna till nya köpstarka ägare.
– Utanför Sverige är man ofta mindre fokuserad på upphovsperson och köper det man söker till sin inredning, säger Cecilia Birgerson Nordling som driver Nordlings Antik.
anikhandlaren
Cecilia Birgerson Nordling uppskattar att Dintero är ett lite mindre företag med kort väg mellan utvecklare, säljare och kundtjänst.

På Danderydsgatan i Stockholm ligger Nordlings Antik. Butiken har öppet på torsdagar – resten av veckans dagar är man välkommen om man bokar tid.

I butiken säljs modernistiska möbler med tyngdpunkt på skandinavisk design med föremål av Josef Frank, Hans J. Wegner, Arne Norell och Anna Petrus.

Sedan några år tillbaka är det likt många andra företag inte butiken som lockar flest besökare. Cecilia Birgerson Nordling som driver företaget tillsammans med sin man Alexander Nordling, berättar att onlineköpen är helt avgörande för verksamheten eftersom en stor del görs av internationella kunder. Och deras köpbeteende skiljer sig något från svenskars.

– Svenskar vill ofta ha en känd formgivare – det blir ett sätt att veta vad man köper och det skapar en trygghetskänsla. Utanför Sverige kan det räcka med bra kvalitet och att det passar inredningen, säger Cecilia Birgerson Nordling.

Paret köper in alla föremål själva och äger hela sitt varulager. Föremålen som köps in förädlas sedan i den egna verkstaden.

– En stor del av vår verksamhet går ut på att hitta objekt som vi sedan restaurerar och renoverar. Det är bland den roligaste delen av jobbet – att hitta något som är i dåligt skick och återställa genom att bearbeta ytor, göra lagningar och klä om, det är fantastiskt.

– Nordlings Antik är en perfekt kund för Dintero. Vi bistår små och mellanstora nätbutiker med nya försäljningsmetoder och ser till att de får ett bra stöd på vägen. Vi har ett personligt bemötande och har en brinnande önskan att hjälpa alla som ska sälja med digitala betallösningar, säger Magnus Gleditsch, tillväxtchef på Dintero.

Skandinaviska föremål från mitten av 1900-talet uppskattas i hela världen. Med internationella kunder över hela världen är det därför väsentligt vilken betaltjänstleverantör som används i webbutiken.

– En stor del av våra kunder handlar från USA, Frankrike, Tyskland och Japan. Vi behöver därför ha en lösning som kan ta betalt från alla världens länder, inte bara svenska kunder.

Lampor på Nordlings Antik
Lampor på Nordlings Antik

Cecilia Birgerson Nordling berättar att det knappt är några returer. Hon tror hemligheten är kommunikation och att få kundens förtroende.

– Med vissa köpare kommunicerar man en del innan ett köp, just nu mailar jag med en person i Japan – det är jättetrevligt och det blir personligt. Vi har också flera återkommande kunder som samlar på en viss typ av föremål. En kvinna i USA som samlar på tenn, skickade nyligen en bild på sin bokhylla med alla tennföremål.

Eftersom Nordlings har ett eget fakturasystem är det heller inte en tjänst som de behöver eller vill betala för i onödan. Butiken behöver bara kunna erbjuda kortköp till sina kunder. Med betaltjänstleverantören Dintero får de precis det de behöver till sin verksamhet. En helhetslösning som tidigare leverantörer inte kunnat erbjuda. Tidigare hade Nordlings problem med kunder som inte kunnat genomföra sina köp men det har Dintero kunnat hjälpa till med – nu kan både amerikanska och japanska kunder göra sina antika köp utan problem.

Cecilia Birgerson Nordling uppskattar att Dintero är ett lite mindre företag med kort väg mellan utvecklare, säljare och kundtjänst.

– Jag får hjälp att lösa mina ärenden direkt. Det är alltid snabba svarstider och något som verkligen höjer värdet av tjänsten är att jag varje gång pratar med samma person som har koll på min verksamhet.

Precis som i sin dagliga verksamhet där Cecilia pratar med sina kunder tycker hon om den personliga kontakten hon får med Dintero.

– Man känner inte att man hamnar längst bak i kön i kundtjänsten och det är väldigt trevligt att de jag pratar med är positiva norrmän. Jag ser framför mig och inbillar mig att de precis har varit ute och åkt längdskidor.

Med Dintero får du en enkel lösning för dina digitala betalningar!

Kontakta sälj

Vill du veta mer om våra tjänster?

Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig.