Startade e-handeln efter ett skämt – nu vill han bli störst i landet

June 16, 2022
När fritidsintresset tog allt större plats skämtade frun om att ”du borde starta en butik”. Två år senare växer Rick Meijers e-handel så det knakar – mitt under en boom för frisbeegolfen. – Prispengarna i sporten ökar stadigt, så den här tillväxten kommer att fortsätta, säger Rick.

För fyra år sedan började Rick Meijer – som bor i Lindesnes – spela frisbeegolf. Han fastnade direkt för sporten som i många år varit stor i grannländerna Finland och Sverige, men som ännu inte hade fått sitt stora genombrott i hemlandet.

I takt med att fritidsintresset växte sig allt starkare byggde Rick upp en rejäl samling frisbees i hemmet. Snart började hustrun skämta om att han hade så många att han skulle kunna sälja dem online.

– Vid den här tiden var det ganska svårt att få tag i utrustning för frisbeegolf i Norge, så jag bestämde mig för att faktiskt starta en butik, främst riktad mot andra spelare i Stavanger-området.

”Plötsligt exploderade försäljningen”

Timingen för bolaget Frisbee Sør kunde inte ha varit mer perfekt. När pandemin slog till och samhället stängde ner behövde ungdomarna alternativ till sina inställda fotbolls- och handbollsträningar. Eftersom frisbeegolf är en utomhusaktivitet där det är lätt att hålla avstånd började staten subventionera aktiviteten – och boomen var ett faktum.
– Plötsligt exploderade försäljningen av våra produkter. Stundvis har det varit ett så hårt tryck att jag har haft svårt att möta efterfrågan.

Ricks bror jobbar på deltid i företaget och det är han som står för de tekniska delarna kring e-handeln. I ett tidigt skede tog de endast betalt via Vipps (norska Swish), men när allt fler föreningar och företag började höra av sig insåg bröderna att det behövdes en bättre betallösning.


– Vi har en väldigt spridd kundgrupp och de flesta ungdomarna betalar med Vipps, men större kunder vill gärna betala via faktura eller med bankkort. Därför föreslog min bror att vi skulle kontakta Dintero.

”Värdefullt att få den hjälpen av Dintero”

Tack vare Dintero fick de snabbt och enkelt upp alla de efterfrågade betallösningarna i webshopen. Dessutom har Rick – som erkänner att han inte är särskilt tekniskt begåvad – många gånger haft glädje av den personliga servicen som Dintero erbjuder.
– För mig är det extremt viktigt att betalningen alltid ska fungera. Om 100 kunder kan genomföra ett köp men två misslyckas så kommer jag inte att glädjas åt de genomförda köpen utan endast tänka på det som gick fel. Då är det en trygghet att kunna kontakta Dintero och snabbt få hjälp med eventuella problem.

Efter ett samtal med Dintero fick han även en lösning där månadsomsättningen automatiskt rapporterades in i bokföringssystemet.
– När man har det riktigt hektiskt är det värdefullt att få sådan hjälp.

Stora planer inför framtiden

– Den här boomen kommer att fortsätta, eftersom prispengarna i sporten ökar stadigt. Frisbeegolf är en idrott som kan locka väldigt många eftersom man främst tävlar mot sig själv. Därför kan äldre och yngre spelare gå ut tillsammans och ha precis lika roligt, utan att någon har en fördel.

Och han har stora planer för bolaget som bildades efter hustruns lättsamma skämt.

– Vårt mål är att bli den största leverantören av frisbeegolfutrustning i landet, med eget plocklager, en bärkraftig nätbutik, kurser och egna banbyggen.

Läs mer om hur Dintero kan hjälpa din e-handel här!

kastar frisbee
Rick Meijers kastar frisbee

Kontakta sälj

Vill du veta mer om våra tjänster?

Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig.