Öka försäljningen online – här är viktiga detaljen

February 1, 2022
Driver du e-handel? Då vet du hur viktig hemsidan är för den dagliga verksamheten. Hemsidan är hjärtat för e-handlaren. Det norska betaltjänstföretaget Dintero ger här sina sex bästa tips för din nätbutik.


Kunder online har i dag extremt höga förväntningar på de webbplatser de besöker. Som aktör inom e-handeln finns därför ett ökande behov av att sticka ut. Kunder har sällan tålamod att hantera föråldrade system och dålig användbarhet.

Snygg och användarvänlig hemsida

Hälften av alla online-köp sker i mobilen men svenskar shoppar också från datorn.

Hur ser hemsidan ut på desktop och synkar utseendet med mobilen? Har hemsidan en etablerad grafisk profil?

Titta på webbplatsen med ett kritiskt öga - användbarhet är viktigt för att få kunden från att bara besöka till att handla.

Ge kunden snabb hjälp

Det ska vara enkelt för kunden att komma i kontakt med en representant från företaget, oavsett om det handlar om att ställa frågor om en produkt eller bara för att ge beröm.

Med en aktiv och bemannad mejl kan kunden snabbt komma i kontakt med ert team via hemsidan.

Kundens favoriter

Med en egen sida för personalisering, favoritprodukter och recensioner får kunderna inte bara incitament att återkomma efter ett köp, du får även möjlighet att skräddarsy marknadsföringen till kunder som intresserat sig för din butik.

Med en "Min sida"-funktion får du snabbt en gedigen databas med e-postadresser som du kan använda i marknadsföringen.

Ytterligare försäljning

Genom att lägga till några alternativa tilläggsprodukter vid utcheckningen bidrar du till ökad merförsäljning - men var noggrann med att dessa produkter faktiskt är användbara för kunden och är av god kvalitet.

Billiga produkter du bara vill bli av med kan motverka syftet.

Kul innehåll

Att bygga identitet kan göras genom mer än bara de produkter och tjänster du säljer.

En företagsblogg är ett bra sätt att nå kundkretsen och bör vara en plats där du ger kunden ett mervärde i form av innehåll av god kvalitet. Det kan vara branschrelaterade artiklar, användarguider relaterade till de produkter du säljer, eller studier som illustrerar andras uppfattning av ditt erbjudande.

Förenkla betalningar

Med Dintero Checkout får kunden själv frihet att bestämma betalningsmetod vilket ökar sannolikheten för att köp genomförs. Samtidigt som Dintero håller dina kostnader nere förenklas betalningsresan för dina kunder. Med Dintero Checkout erbjuds dina kunder en flexibel och användarvänlig betalningslösning med möjlighet att betala med Swish, Visa/Mastercard och Walley inom 30 dagar.

Kontakta sälj

Vill du veta mer om våra tjänster?

Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig.