Så här fungerar Apple Pay för webbshop

June 14, 2023
Visste du att valet av betalningsmetoder kan ha en betydande inverkan på företagets resultat? Om du vill locka till dig fler kunder och optimera webbutikens prestanda bör du överväga att inkludera Apple Pay i din webbshop.

Vad är Apple Pay?

Apple Pay är en mobilbetalningstjänst utvecklad av Apple. Tjänsten fungerar som en digital plånbok där användarna enkelt kan lägga till och hantera kreditkort och andra betalkort i sin Apple Pay-konto.

Med Apple-enheter som iPhone, iPad, Mac och Apple Watch kan kunderna säkert och smidigt betala för produkter och tjänster i appar, fysiska butiker och online.

Varför erbjuda Apple Pay i din webbshop?

Att inkludera Apple Pay som en betalningsmetod i din webbshop kan ha flera positiva effekter, bland annat:

  • Ökad kundnöjdhet
  • Bättre konverteringsgrad
  • Högre säkerhet och förtroende
  • Ökad flexibilitet och användarvänlighet

Ökad kundnöjdhet

Kundernas preferenser har förändrats över tiden, och enkelhet och bekvämlighet är nu avgörande. Mobilbetalning med Apple Pay ger dig möjlighet att erbjuda en snabb, smidig och säker betalningsupplevelse som kunderna kommer att uppskatta.

Möjligheten att betala med ett enda tryck eller en autentiseringsfunktion som Touch ID eller Face ID bidrar till att skapa en positiv kundupplevelse.

Bättre konverteringsgrad

En enkel och användarvänlig betalningsprocess kan vara nyckeln till att minska avbrutna köp och övergivna varukorgar samt främja en ökad konverteringsgrad.

Högre säkerhet och ökat förtroende

Apple Pay använder avancerad säkerhetsteknik för att skydda användarens personliga och betalningsrelaterade data. Den unika tokeniseringstekniken i Apple Pay säkerställer att den faktiska betalningsinformationen inte delas med webbshoppen.

Genom att erbjuda Apple Pay som en säker betalningsmetod i din webbshop kan du skapa förtroende och trygghet hos kunderna.

Flexibilitet och användarvänlighet

Apple Pay är kompatibelt med en mängd olika Apple-enheter, vilket gör det tillgängligt för en stor kundkrets. Oavsett om kunderna handlar online eller i en fysisk butik kan de enkelt använda Apple Pay som sitt fördragna betalningsalternativ.

Denna flexibilitet ger dig möjlighet att erbjuda en sömlös betalningsupplevelse mellan olika kanaler och därmed förbättra kundnöjdheten.

Fördelar med Apple Pay för slutkunden

Genom att erbjuda Apple Pay som en betalningsmetod i din webbutik, ger du också kunderna en bra köpupplevelse. Några av fördelarna slutkunden kommer att uppleva är:

Enkel och snabb mobilbetalning

Med Apple Pay kan kunderna göra ett köp var de än befinner sig och autentisera betalningen med en enkel tryckning eller biometrisk verifiering.

Kunderna behöver inte längre fylla i betalningsinformationen manuellt, eftersom den redan är säkert lagrad i deras Apple Pay-konto. Detta säkerställer en snabb, smidig och användarvänlig betalningsprocess.

Säkerhet och integritet

Apple Pay lägger stor vikt vid säkerhet och skydd av användarnas personliga data. Betalningar auktoriseras med hjälp av unika krypterade tokens, vilket innebär att den faktiska betalningsinformationen inte delas med nätbutiken. Detta ger kunderna trygghet och säkerhet när de handlar i din webbshop.

Praktiskt och användarvänligt

För att använda Apple Pay behöver kunderna inte ha sitt fysiska betalkort tillgängligt. Allt de behöver är deras Apple-enhet, som de oftast redan har i närheten. Detta gör betalningsprocessen bekväm och användarvänlig.

Hands holding iPhone with Dintero Checkout on the screen, showing off Apple Pay as the payment method.

Hur implementerar du mobilbetalning med Apple Pay i din webbshop?

För att implementera Apple Pay i din webbshop måste du först välja en betalningsleverantör som stöder Apple Pay som betalningsmetod. Det är viktigt att se till att betalningsleverantören också erbjuder andra önskade betalsätt, som till exempel kortbetalning, Swish och Klarna.

Dintero Checkout är en betalningslösning som inkluderar Apple Pay och andra populära betalningsmetoder. Du kan komma igång på 4 enkla steg:

1. Skapa en användare

Skapa ett Dintero-konto, det är helt gratis och utan förpliktelser.

2. Ansök om betalningsmetoder

Logga in i Dintero Backoffice och ansök om betalningsmetoder. Vi meddelar dig när detta har godkänts.

3. Installera plugin

Installera Dintero-plugin på din webbplats.

4. Skapa API-nycklar

Skapa API-nycklar i Dintero Backoffice och ange dem i inställningarna för Dintero-pluginet.

Kontakta sälj

Vill du veta mer om våra tjänster?

Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig.