Mobilbetalning - Ta betalt via telefon

June 16, 2023
Mobilbetalningar är en allt mer populär betalningsmetod och något som du borde erbjuda i din online checkout om du driver en webbshop, plattform, marknadsplats eller app. Men hur fungerar det? Vilka fördelar ger det ditt företag och vilka tjänster för mobila betalningar finns det?

Vad är mobilbetalning?

Mobilbetalning är en digital betalningsmetod som låter kunden använda sin mobiltelefon för att köpa varor och tjänster.

Teknologin har under de senaste åren revolutionerat sättet vi betalar på och bidrar idag till att göra det enklare och mer praktiskt att handla både online och i butik.

Hur fungerar mobilbetalning?

Mobilbetalning fungerar genom att kunden kopplar ihop sitt betalkort till en mobilbetalningstjänst och sedan använder sig av telefonen för att betala när de handlar i din webbshop. 

Betalningen kan göras med hjälp av NFC-teknologi, QR-kod eller en mobilapp som t.ex. Swish eller Vipps. När betalningen bekräftas överförs beloppet från kundens, till säljarens konto.

Varför använda en mobil betalningslösning i din webbshop?

Genom att erbjuda en mobil betalningslösning i din webbshop gör du det enkelt för dina kunder att handla hos dig. Faktum är att det för med sig ännu flera fördelar, som kan bidra till företagets tillväxt på lång sikt.

Ökad konverteringsgrad

Mobilbetalning gör det enklare och snabbare att genomföra betalning. Något som kommer att förbättra kundupplevelsen och därmed öka konverteringsgraden för din webbutik.

Bättre kundupplevelse

Med mobilbetalning möjliggör du att kunden kan göra köp i din webbutik när som helst, från var som helst. På det sättet ger du dina kunder en snabb och enkel betalningsupplevelse som ökar sannolikheten att de genomför köpet.

Säker betalning

En mobil betalningslösning är en säker betalningsmetod som kräver autentisering innan transaktioner kan slutföras. De mobila betaltjänsterna använder även krypteringsteknik för att skydda kundernas betalningsinformation.

Hur väljar man rätt mobil betalningslösning?

Det är smart att lägga lite tid på att hitta en god mobil betalningslösning som passar ditt företag. Den bästa betaltjänstleverantören hittar du genom att jämföra de olika leverantörerna och du bör bland annat tänka på följande:

Flexibilitet 

Hur flexibel är lösningen? Kan du ta betalt från mobil i både webbshop, app och plattform - och vilka betalsätt är tillgängliga hos leverantören? En flexibel leverantör bidrar till att ditt företag kan växa.

Säker betalning

Säkerhet och tillförlitlighet bör vara av största vikt när du väljer en mobil betalningslösning, så välj en tjänst som har starka säkerhetsprotokoll och som skyddar din och dina kunders känsliga data.

Kundservice 

Önskar du effektiv och hjälpsam kundservice, som är där när du behöver så måste du också komma ihåg att undersöka vilka leverantörer som har detta.

Användarvänlig betalningsprocess

Användarvänlighet påverkar konverteringsgraden i din webbshop, så välj en lösning som erbjuder flera olika betalningsmetoder, integrerad checkout och snabb och enkel betalning. 

Kostnader och avgifter

Välj en leverantör som har en öppen och transparent prismodell, som inte har dolda avgifter eller extra kostnader för specialfunktioner. 

Skalbarhet

En bra betaltjänst ger dig möjlighet att skala i takt med företagets behov och växande volymer av transaktioner.

Olika betalningsmetoder för mobil

Det finns flera olika sorters betalningsmetoder för mobil, som du kan erbjuda i din webbshop. Bland de vanligaste är:

Swish

Swish är den största mobilbetalningsappen i Sverige, som gör det möjligt för användaren att göra pengaöverföringar, samt betala i butik och online med mobiltelefonen.

Apple Pay

Apple Pay är en mobil betaltjänst från Apple som låter användare betala i appar och i webbläsaren Safari.

MobilePay

MobilePay är det populäraste mobila betalningsalternativet i Danmark och Finland, med mer än 5 miljoner användare. Det är en digital plånbok som låter användare lägga till både Visa och MasterCard.

Google Pay

Google Pay är en global tjänst för mobila betalningar, som kan användas för köp i app, online och i butik.

Erbjud mobilbetalning i din checkout-lösning

Genom att erbjuda mobilbetalning i din webbshop, app, plattform eller marknadsplats tillrättalägger du för en enkel och sömlös betalningsupplevelse för dina kunder. Detta kommer gagna företaget i stort; för ju enklare det är för kunden att genomföra sitt köp, desto större sannolikhet är det att de gör just det.

Kontakta sälj

Vill du veta mer om våra tjänster?

Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig.